25 Sample Questions To Prepare For The UN YPP Exam

The exam for UN Young Professionals Programme (YPP) is close.But only 4% who take the exam are invited for the interview. Test and measure your knowledge about the UN system in our multiple-choice quiz.

The written YPP examination takes place on Tuesday 15 December 2015 and consists of two different papers:

The General Paper (same irrespective of job family, can be written in either English or French)
The Specialized paper (where your subject matter expertise will be assessed). The exams are marked anonymously.

The duration of the examination is normally 4.5 hours. To prepare it is also recommended to read global newspaper, journals and magazines. It is advised to go back to your university literature and refresh yourself on important and basic theories within the job family you have applied for.

The questions below are all general multiple-choice questions (MCQ) and all are inspired by earlier tests included in the YPP exam. You will find the correct answers at the end of the test. More sample questions on the YPP web page.

25 Questions to prepare for the UN YPP Exam

1. The total number of members represented in General assembly is

A. 191

B. 193

C. 195

D. 197

2. The general assembly president serves the office for

A. 6 months

B. 1 year

C. 1.5 years

D. 2 years

3. The number of permanent members of UN Security Council is

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

4. The number of non-permanent members of UN Security Council is

A. 8

B. 10

C. 12

D. 14

5. Which of the following is not permanent member of Security Council?

A. France

B. China

C. Germany

D. United Kingdom

6. The Head office of International court of justice is situated at

A. Geneva

B. The Hague

C. New York

D. Paris

7. Which of the following is not main organ of United Nations?

A. International Court of Justice

B. Economic and Social Council

C. Secretariat

D. International Monetary fund

8. The UN day is celebrated every year on

A. 24th September

B. 28th September

C. 24th October

D. 28th October

9. Which of the following is not function of United Nations Development Programme?

A. Protect refugees worldwide

B. Poverty reduction

C. Crisis prevention and recovery

D. Energy and environment

10. Which of the following UN agencies focuses on poverty reduction and the improvement of living standards worldwide?

A. World Bank

B. IMF

C. WHO

D. ILO

11. How many principal organs have the UN:

A. 1

B. 3

C. 6

D. 8

12. The Head office of International Labor organization is situated at

A. Paris

B. Geneva

C. New York

D. The Hague

13. Which of the following is world's centre for co-operation in the nuclear field?

A. ILO

B. IAEA

C. CTBTO

D. ICAO

14. The Secretary General of the UN is situated at

A. Paris

B. Geneva

C. New York

D. The Hague

15. The Administrator of UNDP is situated at

A. Paris

B. Geneva

C. New York

D. The Hague

16. The UN Charter was signed on

A. 24th June, 1945

B. 26th June, 1945

C. 24th July, 1945

D. 26th July, 1945

17. Which of the following is not an official language of United Nations?

A. Arabic

B. Portuguese

C. French

D. Spanish

18. The High Commissioner for Refugees is situated at

A. Paris

B. Geneva

C. New York

D. The Hague

19. At which of the following conferences was the United Nations Charter adopted?

A. The Yalta Conference

B. The San Francisco Conference

C. The Dumbarton Oaks Conference

D. Moscow and Teheran Conferences

20. Which Secretary General died during the course of his mandate?

A. Trygve Lie

B. U Thant

C. Dag Hammarskjöld

D. Boutros Boutros Ghali

21. What was the first United Nations Peacekeeping Force?

A. United Nations Truce Supervision Organization (UNTSO)

B. United Nations Emergency Force (UNEF)

C. United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL)

D. United Nations Assistance Mission in Afghanistan (UNAMA)

22. In 1980 the World Health Organization (WHO) announced the eradication of which of the following diseases?

A. Smallpox

B. Tuberculosis

C. Malaria

D. Ebola

23. Which of these three UN agencies was awarded the Nobel Peace Prize twice?

A. United Nations Development Programme (UNDP)

B. United Nations Environmental Prrogramme (UNEP)

C. United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)

D. United Nations Children's Fund (UNICEF)

24. The World Health Organization announced in 2015 that ________ is no longer endemic in Nigeria, which along with Afghanistan and Pakistan had been unable to stop transmission of the disease.

A. Small pox

B. Polio

C. Gingivitis

D. Chicken pox

25. UN Member States adopted an ambitious set of Global Goals with the aim of ending extreme poverty, reducing inequalities and tackling climate change over the next ________ years.

A. 5

B. 10

C. 15

D. 20


Correct answers

1-B, 2-B, 3-C, 4-B, 5-C, 6-B, 7-D, 8-C, 9-A, 10-A, 11-C, 12-B, 13-B, 14-C, 15-C, 16-B, 17-B, 18-B, 19-B, 20-C, 21-B, 22-A, 23-C, 24-B, 25-C

Comments

The academic essay is just an exact writing type–as is the feel newspaper editorial, or pop-fiction. As a type, it purpose within a place of norms, rules, and meeting. There are more than a few kinds of essays, and all are shaped in a different way, but the majority split a ordinary arrangement. The result of the best essay writing service as well as their reason will move when selects an exact one. A NARRATIVE ESSAY: These essays are a writing used to split with a reader an individual story, disagreement, and state of affairs or an occasion. This kind of script needs steady utilize of physically powerful adjectives so as to will improve the audience's’ insight on the substance, work of art a sole image. As healthy as effective a forceful story, a fine written story paper be supposed to transport crossways a tip as healthy. There is hypothetical to be an incentive, a cause why you are annoying to tell the story, or why this is significant to you. A DESCRIPTIVE ESSAY: this essay speaks for itself. You get an exact topic and explain it to your person who read. Though, now like a story essay, you are predestined to sketch a picture in the audience’s eyes. Make employ of of healthy selected and mobile words is necessary to the essay’s accomplishment. AN EXPOSITORY ESSAY: These essays are utilized to make an attention on a substance using beached in order and particulars. Enough evidence is supposed to leave following each in order provides. If you need more information about the Academic Essays, please visit the site best essay writing service [ https://www.buybestessaysonline.com ]. This holds lots of essay writing tips, style, structures with example. This is extremely good and clear one. I think it’s the best option to you.

Great job for publishing such a beneficial web site. Your web log isn’t only useful but it is additionally really creative too. There tend to be not many people who can certainly write not so simple posts that artistically. Continue the nice writing <a href="https://www.languageofdesires.com/love-traction-lines-review">Lovetraction Lines</a>